Boek
Nederlands

Samen tellen

Guusje Nederhorst (naar het werk van)
+1
Samen tellen
×
Samen tellen Samen tellen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De hondjes Woezel en Pip tellen de vlinders in de Tovertuin, de tulpjes en de bijen. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties om tot en met tien te leren tellen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen
Titel
Samen tellen
Naar het werk van
Guusje Nederhorst
Taal
Nederlands
Editie
11
Uitgever
Dromenjager Publishing BV, 2020
[20] p. : illustraties
ISBN
9789493216013

Besprekingen

De vrolijke hondjes Woezel en Pip lopen door de Tovertuin en tellen de dingen die ze tegenkomen, zoals drie zingende tulpen, vijf wolken en negen kleurige ballonnen. Het tellen gaat van 1 tot en met 10 en er zit geen verband tussen de voorwerpen die de hondjes tellen. In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken worden de hondjes en de te tellen voorwerpen dik omlijnd, karikaturaal en in felle kleuren neergezet tegen een effen, wisselend gekleurde achtergrond. Op de linkerpagina is het cijfer afgebeeld met daaronder een simpel regeltje tekst, als voorbereiding op het tellen op de rechterpagina. Uitgegeven en geschreven door de Guusje Nederhorst Foundation. De uitvoering van dit boekje mikt duidelijk op de jongste peuters voor wie tellen nog niet altijd aan de orde is. De hondjes zijn bekend van eerdere boeken, theatershows, televisie en speelgoed waardoor dit boekje voor veel peuters en kleuters aantrekkelijk zal zijn, maar er zijn verrassender telboeken op …Lees verder

Woezel & Pip. Samen tellen

Samen met Woezel en Pip, twee hondjes, leer je al zingend en dansend tot tien tellen. In regen en zonneschijn, tussen bijtjes en vissen ...
Dit boekje kadert in een reeks over de eerste ontdekkingen die een peuter van een jaar zou kunnen doen. De diertjes stellen niet zoveel voor en hun kunstjes ook niet. Ik weet niet of je de allerkleinste kinderen op die manier stimuleert om al te tellen als dat al nodig is. Met de aankoop van het boekje steun je het 'Guusje Nederhorst Fonds', zo staat er op de achterkant. Maar geen woord over de missie van dit Fonds. Geen beklijvend boekje.

Over Guusje Nederhorst

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door RTL 4

Barbara Augustine (Guusje) Woesthoff-Nederhorst (Amsterdam, 4 februari 1969 – Den Haag, 29 januari 2004) was een Nederlands actrice en zangeres.

Biografie

Nadat Nederhorst haar middelbare school (achtereenvolgens mavo, havo en atheneum) had doorlopen werd zij vooral bekend met haar rol als Roos Alberts-de Jager (1992 t/m 2000) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door de hits Alles of niets, Lange nacht, Goeie dingen, Druppels en 1999X. Er kwam ook een album uit en een videoband. Na drie jaar werd de groep opgeheven. Daarna heeft ze nog diverse kleinere rollen gespeeld, onder meer in de soap Onderweg naar morgen en de series All Stars en Bon bini beach.

In 1998 trouwde Nederhorst …Lees verder op Wikipedia

Suggesties