Boek
Nederlands

Allemaal dieren

+1
Allemaal dieren
×
Allemaal dieren Allemaal dieren

Allemaal dieren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Woezel en Pip blaffen samen een liedje. De Wijze Varen stelt voor dat ze andere dieren vragen om mee te zingen. Elk dier heeft zijn eigen grappige geluid. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met paginagrote vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dierengeluiden
Titel
Allemaal dieren
Auteur
Guusje Nederhorst
Taal
Nederlands
Editie
9 dr.
Uitgever
[Amsterdam]: Leopold, 2020 | Andere uitgaves
[14] p. : ill.
ISBN
9789079738861

Besprekingen

De twee hondenvriendjes Woezel en Pip wonen in de Tovertuin en vormen samen met de andere dieren, bloemen en bomen een hechte vriendenclub. Als zij met elkaar een liedje blaffen, komt de Wijze Varen op het idee om met alle dieren tegelijk te 'zingen'. Zo ontstaat het Groot Piep, Miauw, Oehoe, Kwaak, Blub, Bè en Boe-koor, waar Tante Perenboom, de Tulpjes, Vlindertje en Zonnetje bewonderend naar luisteren. De speelse verhalen, gebaseerd op de ideeën van Guusje Nederhorst, bestaan nu tien jaar. Dit kartonnen vierkante boekje met afgeronde hoeken is weer een vrolijke en veilige uitgave, waarin alle bekende Woezel en Pip figuurtjes een rol spelen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Guusje Nederhorst

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door RTL 4

Barbara Augustine (Guusje) Woesthoff-Nederhorst (Amsterdam, 4 februari 1969 – Den Haag, 29 januari 2004) was een Nederlands actrice en zangeres.

Biografie

Nadat Nederhorst haar middelbare school (achtereenvolgens mavo, havo en atheneum) had doorlopen werd zij vooral bekend met haar rol als Roos Alberts-de Jager (1992 t/m 2000) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Babette van Veen en Katja Schuurman in de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door de hits Alles of niets, Lange nacht, Goeie dingen, Druppels en 1999X. Er kwam ook een album uit en een videoband. Na drie jaar werd de groep opgeheven. Daarna heeft ze nog diverse kleinere rollen gespeeld, onder meer in de soap Onderweg naar morgen en de series All Stars en Bon bini beach.

In 1998 trouwde Nederhorst …Lees verder op Wikipedia

Suggesties