Boek
Nederlands

Zullen we wolfje spelen?

Grégoire Mabire (auteur)
+1
Zullen we wolfje spelen?
×
Zullen we wolfje spelen? Zullen we wolfje spelen?

Zullen we wolfje spelen?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Knaagdiertjes Arthur en Agaat spelen verstoppertje met opa, die doet alsof hij een boze wolf is. Dan verstopt een echte kleine wolf zich bij opa. Zijn boze vader is naar het wolfje op zoek. Maar is papa Wolf echt zo gemeen? Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Zullen we wolfje spelen? / tekst en illustraties Mabire Grégoire
Auteur
Grégoire Mabire
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Et si on jouait au loup?
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044829181 (hardback)

Besprekingen

Knaagdiertjes Agaat en Arthur spelen graag verstoppertje met hun opa, die net doet of hij de grote boze wolf is die hen komt zoeken. Maar die avond wordt er echt een grote boze wolf verwacht, op zoek naar zijn kleine zoon die zich in het huis van opa heeft verstopt. Ze moeten het kleintje zien te vinden en buiten zetten voordat zijn boze vader aanbelt. Tijdens hun zoektocht worden ze twee maal gestoord door (onbeschofte) buren en dan staat toch de wolf voor de deur - uiterst beleefd en heel aardig. Op de schutbladen van dit hilarische prentenboek doet de wolf zijn beklag bij de psychater: hoe goed hij zich ook gedraagt, altijd blijft hij als wolf de slechterik. Op de gedetailleerde illustraties, met aquarel ingekleurde pentekeningen, is veel te zien en is het leuk speuren naar de verstopte figuren. Het taalgebruik is pittig met woorden als ‘onafwendbare’ en ‘niemendalletje’; dit geldt vooral voor het relaas van de wolf bij de dokter. Daarom voor iets oudere kleuters vanaf ca. 5 jaar.

Zullen we wolfje spelen?

Zoals elke avond vragen Agaat en Arthur opa om een spelletje. Als hij voor 'wolfje' kiest zijn ze super blij! Ze rennen snel weg naar hun beste verstopplekjes. Opa telt tot honderd en komt hen dan met veel gegrom, als een echte wolf, zoeken. Als hij net begonnen is, wordt er op de deur geklopt. Een klein wolfje schiet het huis in op zoek naar een schuilplaats. Zijn papa, de grote boze wolf, is vast heel erg boos en komt hem zoeken. Een grote boze wolf aan zijn deur? Dat ziet opa niet zitten! Hij gaat dan ook meteen op zoek naar het kleine wolfje. Slaagt hij erin hem te vinden voordat zijn boze papa aan de deur staat?Een grappig verhaaltje over spelletjes spelen met je opa en vooroordelen. Opa is misschien niet erg dapper, hij kan wel kordaat uit de hoek komen als hij in het nauw gedreven wordt! En is die grote boze wolf wel wat wij allemaal van hem denken? Of mogen we niet zomaar geloven wat iedereen vertelt? Grappig voor de voorlezer zijn de schutbladeren waarop…Lees verder