Luisterboek
Nederlands

Evoluerend heelal : een hoorcollege over de levensloop van de kosmos

Govert Schilling (auteur)

Evoluerend heelal : een hoorcollege over de levensloop van de kosmos

Govert Schilling (auteur)
Genre:
Zes lezingen over de evolutie van het heelal vanaf de oerknal
Onderwerp
Heelal
Extra onderwerp
LUI, Luisterboeken (genre)
Titel
Evoluerend heelal : een hoorcollege over de levensloop van de kosmos
Auteur
Govert Schilling
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Home Academy, 2004
2 cd's + tekstboekje (19 p.)
Speelduur
ca. 2 uur
ISBN
9789085300045 (box)

Besprekingen

De sterrenkundejournalist Govert Schilling is niet alleen een begenadigd schrijver, hij kan ook voortreffelijk college geven. Dat blijkt uit dit hoorcollege over het evoluerend heelal: helder, boeiend en instructief. In zes hoofdstukken, verdeeld over twee cd's, behandelt Schilling de levensloop van de kosmos, van de geboorte van het heelal tot zijn einde, met speciale aandacht voor de levensloop van sterren en van ons zonnestelsel. Het bijgeleverde mini-boekje bevat per hoofdstuk een korte samenvatting en een paar boektitels.

Over Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Govert Schilling (Meerkerk, 30 november 1956) is een Nederlandse wetenschapsjournalist en -publicist op het gebied van de sterrenkunde. Hij is autodidact op het gebied van zowel de astronomie als de journalistiek.

Loopbaan

Schilling heeft de opleiding werktuigbouwkunde aan de hts van Utrecht gevolgd. Sterrenkunde was al sinds 1972 zijn hobby en het overbrengen van kennis van de sterrenkunde heeft altijd zijn belangstelling gehad. Hij schreef in de loop van de jaren zeventig veel artikelen en brochures voor de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde van de Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde.

Schilling was van 1980 tot 1987 hoofdredacteur van het sterrenkundige maandblad Zenit en werd in 1982 programmaleider bij het toenmalige Zeiss Planetarium Amsterdam. Dat ging in 1986 naar het Artis Planetarium over. Hij had daar van 1987 tot 1998 een aanstelling als programmaleider. Het eerste kinderprogramma van het Artis Pl…Lees verder op Wikipedia