Makkelijk lezen
Nederlands

Het spook van de opera

Gaston Leroux (auteur)
+1
Het spook van de opera
×
Het spook van de opera Het spook van de opera

Het spook van de opera

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Er woont een spook in de opera van Parijs. Christine zingt daar en krijgt er zangles van een man met een masker. Maar waarom draagt hij dat masker? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het spook van de opera
Auteur
Gaston Leroux
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le fantôme de l'Opéra
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2008
87 p.
ISBN
9789086960293

Andere talen:

Besprekingen

Christine is zangeres bij de opera van Parijs. Zij heeft veel succes, maar Christine heeft een geheim: zij krijgt zangles van een mysterieuze man. Deze man draagt een masker en noemt zichzelf 'De engel van de muziek'. Alleen Christine kent hem. Anderen noemen hem 'het spook'. Raoul is verliefd op Christine, maar zij kan niet kiezen tussen hem en het spook. Wanneer Christine ontvoerd wordt door het spook volgt een dramatische ontknoping. Dit boek is een nieuw deel uit de serie 'Wereldverhalen' van uitgeverij Eenvoudig Communiceren. Dit beroemde verhaal is sterk ingekort en herschreven in eenvoudige taal en wordt zo toegankelijk gemaakt voor mensen met een beperkte leesvaardigheid. Het bevat geen illustraties. De foto op het omslag toont het gezicht van Christine en de man met het masker. De bladspiegel is rustig, de letters vrij groot, elke zin begint op een nieuwe regel. De hoofdstukken zijn heel kort. Vanaf ca. 12 jaar, maar zeker ook voor volwassenen met een leesbeperking.

Over Gaston Leroux

Gaston Louis Alfred Leroux (Parijs, 6 mei 1868 – Nice, 15 april 1927) was een Franse journalist en schrijver die bekendheid verwierf door zijn boek Le fantôme de l'opéra (1910) waarvan verschillende toneelstukken en films bestaan en een er van afgeleide novelle van de hand van Susan Kay genaamd Phantom.

Levensloop

Leroux werd naar een kostschool in Normandië gestuurd, en studeerde vervolgens rechten in Parijs waar hij afstudeerde in 1889. Hij joeg zijn erfenis van miljoenen francs erdoorheen en begon in 1890 te werken voor L'Echo de Paris, als theatercriticus en rechtsverslaggever. Zijn belangrijkste journalistieke werk was echter als internationaal correspondent voor Le Matin. In 1905 maakte hij in Rusland de Revolutie van 1905 mee, en deed daar verslag van. In 1907 verliet hij de journalistiek om zich toe te leggen op het schrijven van fictie. In 1919 startte hij een eigen filmproductiebedrijf, Ci…Lees verder op Wikipedia