Boek
Nederlands

Mo en Tijger vieren feest

Elisabeth Mollema (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mo en zijn nichtje Toos bereiden in het geheim een feest voor. Hun oma en de vader van Mo worden namelijk samen wel honderd jaar. Lukt het hen om het geheim te houden? En zal het feest een succes worden? Vijf verhalen, oplopend van AVI-E3 t/m AVI-M5. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen
Extra onderwerp
AVI 5, feesten
Leesniveau
AVI E3, AVI M4, AVI E4, AVI M5, AVI E5, AVI 2, AVI 3, AVI 4, AVI 5, AVI 6, AVI 7
Titel
Mo en Tijger vieren feest
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2020
152 p. : ill.
ISBN
9789048856275 (hardback)

Besprekingen

De vader van Mo en zijn oma zijn jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het belooft een groot feest te worden, want samen worden de twee wel honderd jaar! Mo en zijn nichtje Toos willen iets leuks bedenken en besluiten een lied te gaan maken. Maar dat is nog best moeilijk! Vooral omdat het allemaal stiekem moet. Het feest is namelijk een verrassing. Derde boek over Mo en zijn hond Tijger, na ‘Mo en Tijger lossen het op’ (2018) en ‘Mo en Tijger gaan op reis’* (2019). Elisabeth Mollema heeft al ruim zeventig jeugdboeken op haar naam staan. De vijf verhalen over Mo en Tijger zijn verdeeld over korte getitelde hoofdstukken. De leesniveaus lopen op in leesniveau: van AVI-E3 t/m AVI-E5; op al deze niveaus een verhaaltje. Het zijn niet heel opvallende of bijzondere verhalen. Het boek is verzorgd uitgegeven en vooral de vrolijke, kleurrijke illustraties zorgen voor een fijne leeservaring voor beginnende lezers. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft zij nu alleen weer jeugdboeken.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)

  • Mo en Tijger gaan op reis (Moon 2019)
  • Bary Buh Luk Bak (Zwijsen 2018)
  • Mo en Tijger lossen het op (Moon 2018…Lees verder op Wikipedia

Suggesties