Een speciale agent begint een onderzoek naar een reeks moorden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben.
Titel
Kraaienvoer
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Marjolein Van Velzen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Still life with crows
Editie
6
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
430 p.
ISBN
9789024533770 (paperback)

Besprekingen

In het geïsoleerde Medicine Creek in Kansas, een gehucht waar nooit iets verandert, wordt in een maïsveld het verminkte lijk van een vermoorde vrouw gevonden, omringd door op indianenpijlen gespietste kraaien. Special agent Pendergast van de FBI begint een onderzoek en in tegenstelling tot de lokale sheriff denkt hij direct aan een seriemoordenaar, afkomstig uit het gehucht zelf. Dan wordt er een dode hond gevonden en vallen er meer doden. De zeer excentrieke Pendergast, die inmiddels een chauffeur/assistente heeft gevonden in de jonge, opstandige, met piercings en tatoeages versierde Corrie Swanson, duikt in de geschiedenis van Medicine Creek en stuit daarbij op een bloedbad waarbij indianen aan het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog 44 'outlaws' vermoordden; een van hen ontsnapte. Pendergasts onderzoek wordt noch door de lokale politie noch door de lokale politici gewaardeerd; de laatsten hopen dat Medicine Creek zal worden gekozen als plek voor een experiment met genetisch geman…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks

Suggesties