Boek
Nederlands

Elmer en de regenboog

David McKee (auteur)
+1
Elmer en de regenboog
×
Elmer en de regenboog Elmer en de regenboog

Elmer en de regenboog

David McKee (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als de regenboog zijn kleuren heeft verloren, wil Elmer hem zijn eigen kleuren geven. Prentenboek met zeer kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Regenbogen, Kleuren, Dieren
Extra onderwerp
kleuren, weer, olifanten, prentenboeken
Titel
Elmer en de regenboog
Auteur
David McKee
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Elmer and the rainbow
Uitgever
Houten: Van Goor, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789047502036

Besprekingen

Elmer, de eigenaardige lapjesdekenolifant, hoopt samen met de andere, grijze olifanten na de storm te kunnen genieten van een bewonderenswaardige regenboog. Tot ieders verbazing en teleurstelling blijkt deze langverwachte regenboog er echter een te zijn zonder kleuren. Bij het zien van dit bevreemdende fenomeen, besluit Elmer het begin of einde van de regenboog te zoeken, zodat de kleurtjesolifant z'n eigen kleuren aan de regenboog kan geven. Bij zijn zoektocht krijgt hij de hulp van een allegaartje andere dieren, en na enige overtuigingskracht aan de dag te leggen, krijgt Elmer de andere olifanten zover om hem bij deze queeste te helpen. Na een lange zoektocht blijkt de kleurloze regenboog uit de waterval te ontspruiten. Na deze plotse ontdekking duikt Elmer zonder dralen regelrecht het water in. Wanneer hij eruit komt, staat de hele beestenboel echter verbaasd en verstomd te kijken: "'Elmer!', zei een olifant. 'Je hebt je kleuren aan de regenboog gegeven. Hoe kan het dan dat jij ze …Lees verder
Elmer, de bekende kleurenolifant, ontdekt dat de regenboog zijn kleuren heeft verloren. Met hulp van zijn dierenvriendjes zoekt hij het einde van de regenboog op en geeft daar zijn eigen kleuren weg. De vrienden zijn bang dat Elmer daarna een grijze olifant wordt, maar hij leert hen dat sommige dingen (zoals de liefde) steeds opnieuw, zonder consequenties, weggegeven kunnen worden. Dit kleurige en smaakvol geïllustreerde prentenboek met grappige details toont de dieren in een exotische omgeving. De platen beslaan telkens een dubbele pagina waarbij de tekst, in een zwarte letter in een lichter gekleurd gedeelte in een hoek van iedere prent is afgedrukt. Deze tekst is met vaart geschreven, bevat veel dialoog, laat zich prettig voorlezen en nodigt, in combinatie met de platen, uit tot interactie. Opnieuw een verrassend boekje over de welbekende olifant. Vanaf ca. 4 jaar.

Elmer en de regenboog

Elmer en de andere olifanten schuilen voor een hevig onweer. Elmer is benieuwd of ze straks de regenboog te zien krijgen. Iedereen is bezorgd als ze een bleke boog, zonder kleuren aan de hemel verschijnt. Elmer wil zijn kleuren aan de regenboog schenken. Alle dieren gaan op zoek naar het einde van de regenboog en komen bij de waterval terecht. Zonder aarzelen duikt Elmer de waterval in en langzaam aan komen de kleuren op de regenboog terug en ook Elmer heeft nog steeds al zijn kleuren. Alweer een Elmer-prentenboek op z'n best: origineel, prachtig in zijn eenvoud met aantrekkelijke, kleurrijke illustraties. De dieren hebben een bijna menselijke, emotionele expressie. Op het eind wordt de 'boodschap' expliciet verwoord door Elmer zelf: Sommige dingen kun je steeds opnieuw weggeven zonder dat je ze zelf kwijtraakt. Dingen als geluk of liefde of ... mijn kleuren.