Dvd
Nederlands
Theo Kamp, een uitstekende, maar zeer onstuimige rechercheur moordzaken en zijn collega Willem Niessen worden van Tilburg overgeplaatst naar Amsterdam.
Titel
Smeris. Het complete tweede seizoen
Regisseur
David Lammers Annemarie Van de Mond
Acteur
Jeroen Van Koningsbrugge Dennis Van de Ven
Taal
Nederlands
Uitgever
Just Bridge, 2015
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
10 x 50 min.
EAN
8717344756822

Besprekingen

Tweede seizoen van Nederlandse politieserie (2015) geregisseerd door David Lammers en Erik de Bruyn (Feuten en Van God los), met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Theo Kamp (Van Koningsbrugge) is de beste, maar ook meest onstuimige rechercheur moordzaken van Tilburg. Hij moet in toom gehouden worden door zijn partner Willem Niessen (Van de Ven), de meest correcte rechercheur van het korps. Het tweede seizoen speelt zich voornamelijk af in Amsterdam. Over seizoen 1 schreef Hans Beerekamp (NRC 1-4-’14): ‘De serie haalt terecht hoge kijkcijfers (…). Ik geloof volledig in deze fictieve helden, die de kern van de werkelijkheid in gestileerde vorm dicht weten te naderen.’ Populaire, serieuze politieserie met humor. Het tweede seizoen startte met goede kijkcijfers (ruim 700.000) gezien de zware concurrentie op andere zenders (De reünie). Een derde seizoen is al besteld. De serie wordt uitgezonden door de BNN. Tien afleveringen.

Over David Lammers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Mwijn

David Lammers (Zeist, 13 februari 1972) is een Nederlands filmregisseur.

Hij studeerde in 2001 af aan de Filmacademie in Amsterdam met zijn korte film De Laatste dag van Alfred Maassen en won daarmee een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

In de jaren daarna schreef en regisseerde hij verschillende films, waaronder zijn speelfilm Langer licht. Een film die door critici werd geprezen en genomineerd werd voor twee Gouden Kalveren, beste regie en beste acteur (Raymon Thiry). Hij maakte een switch naar televisieseries in het misdaad- en politiegenre, waaronder Bellicher de macht van Meneer Miller, Van God Los de serie en Smeris. Ook maakte hij verschillende commercials voor tv. Momenteel schrijft hij aan zijn tweede speelfilm The Yellow Dot.

Filmografie

  • De Laatste dag van Alfred Maassen (2001) - Gouden Kalf, geselecteerd voor studentenprogramma van het Filmfestival in Cannes.
  • Lees verder op Wikipedia