Extra onderwerp
fantasy, strips
Titel
Paris Empire
Scenarist
Christophe Arleston
Illustrator
Alessandro Barbucci
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Paris Empire
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: L, 2014
52 p. : ill.
ISBN
9789024564309 (paperback)

Besprekingen

Het tweede deel van de stripserie over de spiegelwereld Ekhö speelt zich af in Parijs. De hoofdpersoon Fourmille blijkt na de erfenis die zij in het vorige deel had ontvangen toch blut te zijn en samen met haar partner Grace accepteert zij een uitnodiging om te strippen in de Rosse Molen in Parijs. In Parijs moet Fourmille een aanslag tegen de keizer van Frankrijk tegenhouden en dat gebeurt door de geest over te nemen van de zoon van de keizer, die eerder is verongelukt op dezelfde manier als lady Di. De spiegelwereld waar al deze avonturen zich afspelen, wordt beheersd door de zogenoemde Preshaunen (soort eekhoorns). Een zeer fantasierijke strip met veel humor, prachtige gedetailleerde tekeningen die af en toe te klein zijn afgedrukt (zoveel leuke en mooie details). Fraai en sfeervol kleurgebruik, speelse lay-out en goed te volgen teksten. Een bijzondere, fantasierijke en leuke strip. Goed te lezen zonder voorkennis van het eerste deel, 'New York' (2013)*.

Over Christophe Arleston

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Christophe Arleston, pseudoniem van Christophe Pelinq (Aix-en-Provence, 14 augustus 1963), is een Frans striptekenaar en scenarioschrijver voor strips. Hij is ook bekend onder het pseudoniem Scotch Arleston.

Biografie

In zijn jeugd heeft Arleston in Madagaskar, Mâcon en Parijs gewoond alvorens hij weer terugkeerde naar Aix-en-Provence. In Marseille studeerde hij journalistiek. Zijn carrière begon hij als journalist. Later werkte hij in de communicatie. Ook heeft hij een radiodrama geschreven voor France Inter. In 1992 is begon hij met een strip voor Soleil Productions. In 1994 kwam Lanfeust van Troy (wellicht zijn bekendste werk) uit. Hij schrijft veel strips die door verschillende mensen worden getekend. In Frankrijk werd het tijdschrift Lanfeust Mag uitgegeven waarin veel van zijn werk voor het eerst te lezen was. In dit tijdschrift stond ook werk van andere stripmakers van uitgeverij Soleil, evenals inte…Lees verder op Wikipedia