Strip
Nederlands

Abidjan-Nairobi express

Christophe Arleston (scenarist), Alessandro Barbucci (illustrator)
Terug naar de Spiegelwereld.....Voor dit nieuwe harige avontuur gaan we naar Afrika! Over de hele planeet sterven Preshauns van schaamte nadat ze plotseling hun haar hebben verloren. Een vreemd verschijnsel dat Fourmille moet onderzoeken. Het enige wat alle slachtoffers gemeen hebben: een verblijf in Abidjan. Dus vliegen Yuri en Fourmille naar Afrika, waar ze ook de moord op Niélé moeten oplossen.
Titel
Abidjan-Nairobi express
Scenarist
Christophe Arleston
Illustrator
Alessandro Barbucci
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Abidjan-Nairobi express
Uitgever
Oosterhout: Uitgeverij L, 2020
48 p. : ill.
ISBN
9789088866425 (paperback)

Besprekingen

In de spiegelwereld Ekhö liggen dezelfde steden en landen als op Aarde. Maar alles is er net een beetje anders. Je wordt er geboren of de Preshaunen nemen je mee. Deze wezentjes hebben de onhebbelijke gewoonte zich werkelijk met alles te bemoeien. De heldin Fourmille moet een vreemd verschijnsel onderzoeken. De Preshauns sterven van schaamte nadat ze plotseling hun haar verliezen. Voor het onderzoek van deze vreemde ziekte moet Fourmille naar Abidjan vliegen. Waar ze en passant ook een moord op een verhalenvertelster moet zien op te lossen. Met een grapje over een aan lianen slingerende man 'Greyzan' genaamd. Dit negende deel is flamboyant getekend met een soepel scenario. Gedetailleerde, vrolijke kleurige tekeningen, vol actie. Af en toe sensueel vrouwelijk schoon. De avontuurlijke, humoristische serie is een mix van steampunk en fantasy. Niet afzonderlijk leesbaar vervolg op 'De sirene van Manhattan' (2019)*.

Over Christophe Arleston

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Christophe Arleston, pseudoniem van Christophe Pelinq (Aix-en-Provence, 14 augustus 1963), is een Frans striptekenaar en scenarioschrijver voor strips. Hij is ook bekend onder het pseudoniem Scotch Arleston.

Biografie

In zijn jeugd heeft Arleston in Madagaskar, Mâcon en Parijs gewoond alvorens hij weer terugkeerde naar Aix-en-Provence. In Marseille studeerde hij journalistiek. Zijn carrière begon hij als journalist. Later werkte hij in de communicatie. Ook heeft hij een radiodrama geschreven voor France Inter. In 1992 is begon hij met een strip voor Soleil Productions. In 1994 kwam Lanfeust van Troy (wellicht zijn bekendste werk) uit. Hij schrijft veel strips die door verschillende mensen worden getekend. In Frankrijk werd het tijdschrift Lanfeust Mag uitgegeven waarin veel van zijn werk voor het eerst te lezen was. In dit tijdschrift stond ook werk van andere stripmakers van uitgeverij Soleil, evenals inte…Lees verder op Wikipedia