Dvd
Engels
Als de hele familie met vakantie gaat wordt het jongetje Kevin vergeten en blijft alleen achter in het huis waarna hij de strijd aangaat met inbrekers
Titel
Home alone
Regisseur
Chris Columbus
Componist
John Williams 1932- (US I)
Acteur
Macaulay Culkin 1980- Joe Pesci Daniel Stern 1957- John Heard Catherine O'Hara
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2009 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1990
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Grieks
EAN
8712626006237

Besprekingen

Dvd-versie van de succesfilm van regisseur Chris Columbus. Een familiefilm waarin een jongetje per ongeluk alleen achtergelaten wordt als de hele familie op vakantie gaat. Aanvankelijk geniet hij van alles wat hem normaal verboden is (veel chips, seksbladen van pa e.d.) maar al spoedig krijgt hij te maken met twee inbrekers die denken dat er niemand thuis is. Het jochie spreekt al zijn inventiviteit aan om de boeven op de vlucht te jagen: bordkartonnen kerstgasten, verfblikken, hete strijkijzers en zelfs een windbuks. Hoewel de recensenten over het algemeen wel wat aan te merken hebben op deze film denken ze ook dat de film kinderen zeer zal aanspreken, hetgeen ook gebleken is uit het bioscoop succes. De Speelfilmencyclopedie geeft drie sterren: 'Toffe komedie die op enkele inzinkingen na geen ogenblik verzwakt. De jonge held zal het hart stelen van jong en oud (...).'

Over Chris Columbus

CC BY 3.0 - Foto van/door Nightscream

Chris Joseph Columbus (Spangler (Pennsylvania), 10 september 1958) is een Amerikaans filmproducent, -regisseur en scenarioschrijver.

Levensloop

Columbus doorliep de Warren JFK High School in Warren, Ohio, waarna hij begon als scenarioschrijver bij Steven Spielbergs Amblin Productions. Hiervoor schreef hij Gremlins (1984), The Goonies (1985) en Young Sherlock Holmes (1985). Hij bedacht en schreef de eerste aflevering van de animatieserie Galaxy High (1986-1987). Zijn debuut als regisseur maakte hij met de tienerkomedie Adventures in Babysitting (1987). Enorm succes behaalde hij met de eerste Home Alone film uit 1990 met Macaulay Culkin in de hoofdrol.

Zijn latere regisseerwerk omvat onder andere Mrs. Doubtfire (1993), Bicentennial Man (1999), de eerste twee Harry Potter films en Rent (2005), een remake van de populaire Broadway musical.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties