Boek
Nederlands

Schuitje varen

Beatrix Potter (auteur)
+1
Schuitje varen
×
Schuitje varen Schuitje varen

Schuitje varen

Beatrix Potter (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pieter wil een vlot bouwen, en dat wil hij helemaal zelf doen! Maar als hij met zijn vlot de vijver op gaat, merkt Pieter al snel dat een beetje hulp best handig was geweest. Weer veilig terug op het droge ziet hij dat zijn zusjes ook een vlot aan het bouwen zijn. Gelukkig mag hij met ze meedoen, en al snel zeilen ze samen over de vijver.
Onderwerp
Varen, Vlotten
Titel
Schuitje varen
Auteur
Beatrix Potter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peter hops aboard
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, copyright 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789021680408 (hardback)

Over Beatrix Potter

Beatrix Potter (Londen, 28 juli 1866 – Sawrey, 22 december 1943) was een mycologe, natuurbeschermster, zelfstandig onderneemster, schrijfster en illustratrice van kinderboeken. Haar doorbraak als wereldberoemd auteur begon met de publicatie van Peter Rabbit en zijn familie (1902). Ze werd in 1866 in Londen geboren, in een welgesteld gezin.

Zoals gebruikelijk was voor welgestelde vrouwen in het victoriaanse tijdperk werd zij thuis onderwezen door gouvernantes. Hierdoor kwam ze weinig met andere kinderen in contact.

In haar jeugd kwam Beatrix Potter veel in aanraking met dieren en met de natuur. Vooral in de zomer, als haar vader een landhuis huurde, eerst in Schotland en later in het Lake District. De vele kleine huisdieren in het gezin werden door haar geobserveerd en getekend. Beatrix Potter heeft een aantal jaren schimmelonderzoek gedaan. Haar onderzoek heeft pas sinds 2000 deugdelijk aandacht gekregen. Zij heeft onder andere een bijdrage geleverd aan de dis…Lees verder op Wikipedia