Boek
Nederlands

Een heel jaar feest

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
+1
Een heel jaar feest
×
Een heel jaar feest Een heel jaar feest
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Ruim veertig verhaaltjes over Jip en Janneke, voor wie elk seizoen even leuk is. Als ze geen bloemen kunnen plukken in hun eigen tuintje, maken ze een sneeuwpop of kunnen ze juist zwemmen in de zee. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Feesten, Seizoenen
Titel
Een heel jaar feest
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
130 p. : ill.
ISBN
9789045123806 (paperback)

Besprekingen

Bundel met zo'n veertig verhaaltjes over het bekende tweetal Jip en Janneke, dat van alles meemaakt in de verschillende seizoenen. Voor Jip en Janneke is elk seizoen even leuk. Als ze geen bloemen kunnen plukken in hun eigen tuintje, maken ze een sneeuwpop of kunnen ze juist zwemmen in de zee. De verhalen zijn afkomstig uit de grote verzamelbundel 'Jip en Janneke', in 2014 werden deze verhalen ook gebundeld in o.a. 'Lente, zomer, herfst en winter met Jip en Janneke' (met illustraties in kleur). Ook verschenen er verhalenbundels over de seizoenen afzonderlijk. Ook al zijn de verhalen uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, Jip en Janneke beleven nog steeds hetzelfde als de huidige kinderen in de verschillende seizoenen. In deze bundel zijn weer de karakteristieke zwart-witillustraties opgenomen, ze zijn tijdloos en blijven aanspreken. De handzame uitgave heeft een aantrekkelijke omslagillustratie. In dezelfde uitvoering verschenen nog drie bundels: 'Kom je spelen'*, en ook 'Allemaal d…Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties