Boek
Nederlands

Geel met rood

Ann Lootens (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Geel met rood
×
Geel met rood Geel met rood
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Fien en Sem bij oom zijn, komt er met de post een geboortekaartje. Omdat de vader van het kindje rood haar heeft en de moeder uit Japan komt en een gele huid heeft, zijn ze heel benieuwd hoe de baby eruit ziet.
Onderwerp
Geboorte
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Geel met rood / Ann Lootens ; met ill. van Marja Meijer
Auteur
Ann Lootens
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789044807455

Besprekingen

Vlak voor het nieuwe schooljaar is er bij Clavis een reeks boekjes verschenen voor eerste lezers, met drie deeltjes op niveau AVI 1 en drie op AVI 2. Ze zijn allemaal van de hand van Ann Lootens en werden kleurrijk en humoristisch geïllustreerd door Marja Meijer. In alle deeltjes zijn Fien, Sem en hun oom de hoofdfiguren.

In Geel met rood krijgt oom een geboortekaartje voor de geboorte van Ran, de baby van Kim en Puk. Kim komt uit Japan en Puk heeft rood haar, en Fien en Sam vragen zich dan ook af hoe Ran er dan uit zal zien. Iedereen maakt een speciaal cadeautje om op bezoek te gaan. Wie doet wat? is een spelletje uit de grote spelletjesdoos van oom. In dit verhaal gaat het echter ook over meisjesdingen en jongensdingen. Terwijl Fien zich optut voor de spiegel, vertelt oom aan Sem wat echte mannen doen: eieren bakken in de pan. Uiteraard wil Sem nu ook leren hoe dat moet. In Een schat voor oom willen Fien en Sem hun oom aan een liefje helpen. Wanneer er ui…Lees verder
Als Fien en Sem bij oom zijn, komt er met de post een geboortekaartje. Omdat de vader rood haar heeft en de moeder uit Japan komt en een gele huid heeft, zijn ze heel benieuwd hoe de baby eruit ziet. Met eigengemaakte pakjes gaan ze op kraamvisite: de baby is klein en rose met heel veel donker haar. Deeltje uit de serie "Fien en Sem" voor beginnende lezers. Oefenstof (AVI Start) voor kinderen die net leren lezen: woorden zonder lettergreep, ruime bladspiegel, en duidelijke, prettige letters, afgedrukt op stevig wit papier. Het verhaaltje is herkenbaar, al zullen enkele woorden niet begrepen worden (b.v. roos i.p.v. rose). De tekst staat steeds op de rechterbladzijde, links paginagrote illustraties: levendige, vrolijk ingekleurde tekeningen die evenals de omslag zeker aan zullen spreken. Zelf lezen vanaf 6 jaar.

Suggesties