Boek
Nederlands

The lady of the lake

Andrzej Sapkowski (auteur), David French (vertaler)

The lady of the lake

Andrzej Sapkowski (auteur), David French (vertaler)
In de reeks:
Genre:
Er dreigt nieuw gevaar van keizer Emhyr van Nilfgaard, die dezelfde profetie volgt als Geralt en Ciri; hij blijkt meer met Ciri gemeen te hebben dan met de oude profetie.
Titel
The lady of the lake / Andrzej Sapkowski
Auteur
Andrzej Sapkowski
Vertaler
David French
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Pani jeziora
Uitgever
London: Gollancz, 2020 | Andere uitgaves
531 p.
ISBN
9781473231122 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Vijfde deel in de serie 'The Witcher'* over de hekser Geralt van Rivia. Zijn verhaal begon in de bundel 'De laatste wens & Het zwaard der voorzienigheid’ en ging daarna verder in vier romans. Nadat Ciri ternauwernood aan de dood is ontsnapt door de poort van de Zwaluwentoren in te stappen, belandt ze uiteindelijk in Camelot, waar ze de jonge ridder Galahad en de Vrouwe van het Meer aantreft. Ze vertelt hun haar bizarre levensverhaal. Na haar sprong door de poort kan ze zichzelf teleporteren, zowel naar andere werelden als andere tijden. Maar de weg naar haar eigen wereld is moeilijk terug te vinden. Na veel avonturen en met hulp van haar zwarte merrie Kelpie en de eenhoorn Ihuarraquax, weet ze terug te keren en probeert ze Yennefer te redden uit handen van de gevaarlijke magiër Vilgefortz. Net als Ciri arriveert komen ook Geralt en zijn vrienden aan om mee te vechten in een bloederige strijd waarin bijna iedereen de dood vindt. Met een paar zeer onverwachte wendingen, is het verhaal t…Lees verder

Over Andrzej Sapkowski

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Andrzej Sapkowski (Łódź, 21 juni 1948) is een Pools fantasyschrijver. Hij is het bekendst door zijn succesvolle boekenreeks De Hekser.

Biografie

Sapkowski studeerde economie, en voordat hij zich op het schrijven stortte, werkte hij als een hoofdvertegenwoordiger voor een buitenlands handelsbedrijf. Zijn eerste kort verhaal, De Hekser (Wiedźmin), werd gepubliceerd in Fantastyka, een toonaangevend fantasyliteratuurmagazine in Polen, in 1986 en was zowel bij lezers als critici enorm succesvol. Sapkowski heeft een cyclus of boekenreeks gecreëerd gebaseerd op de wereld van De Hekser, bestaande uit drie verzamelingen van kortverhalen en vijf romans. Deze boekenreeks en vele andere werken hebben van hem een van de bekendste fantasyauteurs in Polen gemaakt in de jaren 90 van de 20e eeuw.

Het hoofdpersonage van De Hekser is Geralt, een mutant-moordenaar die sinds zijn kindertijd is getraind…Lees verder op Wikipedia