Boek
Nederlands

Rivalen

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Rivalen
×
Rivalen Rivalen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Layla, Tommy en Aster proberen ieder hun droom te realiseren: doorbreken als journalist, muzikant of filmster. Maar dat valt niet mee in Hollywood. Dan schrijft een bekende clubeigenaar een wedstrijd uit: wie is de beste clubpromotor? Vanaf ca. 15 jaar.
Extra onderwerp
THR, CHI, thriller
Titel
Rivalen
Auteur
Alyson Noël
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Unrivaled
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2016
350 p.
ISBN
9789402709704 (paperback)

Besprekingen

Ira, eigenaar van Holywoodclubs, organiseert een wedstrijd waarmee veel geld te verdienen valt: een afvalrace voor beste clubpromotor. Onder de deelnemende jongeren zijn Ira’s zoon Tommy (maar Ira weet niet dat hij een zoon heeft), Aster, die een beroemd actrice wil worden en Layla, die een blog schrijft met celebrityroddel en geld wil verdienen voor een opleiding tot journalist. Ze willen allemaal de steractrice Madison binnenhalen. Het lijkt net te gaan lukken als Madison verdwijnt. Vanuit steeds wisselend perspectief wordt dit verhaal vol roddel, lust en af en toe echte liefde verteld. In hun strijd om roem of geld vergeten de personages wie ze (willen) zijn. Noël schetst een rauwe wereld waarin bijvoorbeeld sexting voorkomt. De spanning wordt hoog opgevoerd en vastgehouden tot in een zeer open einde. Eerste deel in de serie ‘Beautiful idols’. Noël schreef eerder de serie ‘De onsterfelijken’. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Alyson Noël

CC BY 3.0 - Foto van/door Axel Hindemith

Alyson Noël (Laguna Beach, 3 december 1965) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Alyson Noël woont in Laguna Beach in Californië. Als schrijfster haalde zij haar inspiratie uit het boek Are You There God? It's Me, Margaret van June Blume. Noëls eerste eigen boek was Faking 19, een jong-volwassen roman die gaat over de levensstijl van tieners.

Bibliografie

  • Faking 19 (2005)
  • Art Geeks and Prom Queens (2005)
  • Laguna Cove (2006)
  • Fly Me to the Moon (2006)
  • Kiss & Blog (2007)
  • Saving Zoë (2007)
  • Cruel Summer (2008)
  • De onsterfelijken serie:
    • Evermore (2009)
    • Blauwe maan (2009)
    • Schaduwland (2009)
    • Duistere Vlam (2010)
    • Nachtster (2010)
    • Lotusbloem (2011)
  • Lees verder op Wikipedia