Luisterboek
Nederlands

Liefde met toekomst : communicatie, autonomie en seksualiteit in hedendaagse relaties

Liefde met toekomst : communicatie, autonomie en seksualiteit in hedendaagse relaties

In de reeks:
Genre:
Voor het eerst in Vlaanderen komen toonaangevende sprekers en experten letterlijk 'aan het woord' over hun vakgebied. Deskundige en boeiende lezingen om te beluisteren en te herbeluisteren in de wagen, op de trein, in de huiskamer... Bedoeld voor een geïnteresseerd, maar breed publiek Professionele registraties van een reeks lezingen die werden gehouden voor een live publiek Uitgegeven als een
Titel
Liefde met toekomst : communicatie, autonomie en seksualiteit in hedendaagse relaties
Auteur
Alfons Vansteenwegen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2010
4 cd's + boekje
Speelduur
4 uur
ISBN
9789020989632

Besprekingen

Vier cd's van elk een uur, met hoorcolleges over hedendaagse relaties, door de Vlaamse seksuoloog Alfons Vansteenwegen, de auteur van 'Liefde is een werkwoord'*, dat moet wel interessant zijn. En inderdaad wordt deze belofte volledig ingelost. In een helder en samenhangend betoog geeft Vansteenwegen een analyse van hedendaagse samenleefrelaties, communicatie en seksualiteit. Zaken die we al weten of aanvoelen, zet hij voor ons op een rij. Maar er zijn vooral veel nieuwe en verrassende inzichten bij, die een heel ander zicht op een relatie kunnen werpen. Wat wel lastig is voor de Nederlandse luisteraar, is dat zowel de stem als het accent van de spreker ons erg aan Urbanus doen denken. Dit in combinatie met de wat oubollig aandoende voorbeelden over Mien en Jan kan de aandacht afleiden van de boodschap, die zonder meer de moeite waard is. Verhelderend voor iedere volwassene, al dan niet met een (langdurige) relatie.

Over Alfons Vansteenwegen

Alfons Vansteenwegen (Leuven 6 juli 1941) is een Vlaams seksuoloog, en relatietherapeut. Hij werd vooral bekend door de publicatie van zijn bestseller "Liefde is een werkwoord", dat 45 herdrukken en tien vertalingen kende.

Carrière

Hij was verbonden aan het Instituut voor Familiale en Seksuologische Wetenschappen aan de KU Leuven als voorzitter. Met zijn vrouw Maureen Luyens leidde hij een therapie-centrum voor echtparen. Doctor in de Psychologie (PhD), MA Familiale en Seksuologische Wetenschappen, BA Filosofie,Certificaat van studies in de Theologie,Certificaat Specialisatie in de Psychotherapie. Onderzoeker in het domein van de psychotherapie voor relationele en seksuele problemen.Verantwoordelijke postgraduaat Opleiding in de echtpaar- gezins- en seksuele therapie en Postacademische Vorming Bemiddeling in familiezaken, KU Leuven.

Publicaties

Lees verder op Wikipedia