Strip
Nederlands
Titel
De witte stad / auteur Barbucci & Canepa
Auteur
Alessandro Barbucci Barbara Canepa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La ville blanche
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2009
49 p. : ill.
ISBN
9789058853226 (hardback)

Besprekingen

Nog voor je het boek hebt opengeslagen is al duidelijk dat ‘Sky.Doll’ geen doorsnee stripreeks is. Niet alleen biedt de omslagillustratie al een prachtig voorbeeld van de originele tekenstijl en het intense kleurgebruik, het wordt ook meteen duidelijk dat zware thema’s niet geschuwd worden: de vele televisieschermen waardoor Noa omringd wordt, wijzen op de macht van de media, terwijl die schermen beelden tonen van de religieuze oorlog die op de planeet woedt.
De witte stad is het derde deel in deze reeks van Alessandro Barbucci en Barbara Canepa. Alles draait om Noa, een zogenaamde Sky.Doll: een machine die tot doel heeft anderen van dienst te zijn, ook (of vooral) op seksueel vlak. Noa beseft echter dat zij anders is en dat ze, als machine, toch een ziel heeft. Ook ontdekt ze dat ze op een of andere manier verwant is met Agape, de vroegere pausin die verdreven werd door haar medepausin Lodovica. Lodovica heerst nu met ijzeren hand over de planeet, en voert een dictatuur o…Lees verder
Derde deel van de stripserie 'Sky doll'. Na hun avontuur op Aqua worden Roy en Jahu als helden onthaald op Papathea. Ze worden de sterren van een perfect georganiseerde televisieshow, gepresenteerd door topper Frida Decibel, waarin ook de goddelijke Ludovica zal optreden. Roy wil zich niet laten manipuleren en zeggen wat hij echt op zijn hart heeft, maar Frida en haar redactie zijn geslepen. Alleen hebben ze niet gerekend op Noa. Na religie en de New Age-beweging nemen Barbucci en Canepa dit keer het medium televisie op de hak. 'De witte stad' is wederom een aangenaam verhaal, met veel vaart en humor verteld en getekend in een stijl die refereert aan zowel Walt Disney als manga.

Over Alessandro Barbucci

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Alessandro Barbucci (Genua, 31 oktober 1973) is een Italiaanse stripauteur. Samen met Barbara Canepa creëerde hij het populaire magazine W.I.T.C.H. en ook de stripreeks Sky Doll.

Alessandro Barbucci begon op zijn achttiende als tekenaar bij Disney. Hij ontmoette Barbara Canepa bij Disney en in 1997 creëerden beiden W.I.T.C.H., dat een groot succes kende en waarvan wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren werden verkocht. Samen met Canepa maakte Barbucci ook de sciencefictionstrip Sky Doll. Als koppel gingen Barbucci en Canepa uit elkaar maar ze bleven samenwerken. En met de Franse scenarist Arleston maakte hij de sciencefictionstrip Ekhö, de spiegelwereld, over een parallelle wereld.