Grote letter
Nederlands

Een lijk in de kast

A.C. Baantjer (auteur), Simon De Waal (auteur)
De oudere rechercheur Peter van Opperdoes en zijn jonge partner Jacob krijgen te maken met de verdwijning van twee lijken die een jonge vrouw in haar nieuwe huurwoning had ontdekt.
Titel
Een lijk in de kast
Auteur
A.C. Baantjer Simon De Waal
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2010
207 p.
ISBN
9789036426886 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een jonge vrouw ontdekt twee lijken in haar nieuwe huurwoning, maar als de politie gaat kijken, zijn de lijken weg. Rechercheur Opperdoes gelooft de verklaring van de vrouw en gaat samen met zijn jongere collega Jacobs op onderzoek. Als ze een vermoorde man vinden, blijkt dat het begin te zijn van een bizar moordcomplot. Tweede deel in de serie van twee voormalige rechercheurs (Baantjer, schrijver van de Cock-serie en De Waal, schrijver van verschillende filmscenario’s.) Het verhaal wordt realistisch en vlot verteld, de karakters (een oude en een jonge politieman) zijn geloofwaardig. Verrassende ontknoping. Voor liefhebbers van Nederlandse misdaadverhalen in de trant van Baantjer.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van for Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties