Boek
Nederlands

De Cock en een recept voor moord

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en een recept voor moord
×
De Cock en een recept voor moord De Cock en een recept voor moord

De Cock en een recept voor moord

In de reeks:
Baantjer; 67
Genre:
De directeur van een modehuis wordt dood aangetroffen met een briefje op zijn revers gespeld; er worden nog meer mensen op identieke wijze vermoord.
Extra onderwerp
DET, Detective
Titel
De Cock en een recept voor moord
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2007
143 p.
ISBN
9789026122392

Besprekingen

In het inmiddels 67ste verhaal over het Amsterdamse speurdersduo De Cock en zijn assistent Vledder raken ze betrokken bij de moord op de directeur van een groot modehuis. Hij heeft een briefje opgespeld met de mededeling dat hij weliswaar laat, toch gestraft is. Zijn concurrent is eerste verdachte tot hij op identieke wijze vermoord wordt. Beiden hebben een relatie gehad met een secretaresse die Vledder van seksuele intimidatie beschuldigt. Als er ook nog een derde slachtoffer valt, krijgt De Cock een vermoeden omtrent de dader. Een verhaal met vertrouwde hoofdpersonen die bekende plaatsen bezoeken zoals het café van Lowietje, bekende collega’s hebben en toch op een eigen wijze een moord proberen op te lossen. Voor de liefhebbers van eenvoudige, maar realistische detectiveverhalen. Normale druk.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van for Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties