De Cock en de stervende wandelaar

A.C. Baantjer (auteur)
+1
De Cock en de stervende wandelaar
×
De Cock en de stervende wandelaar De Cock en de stervende wandelaar

De Cock en de stervende wandelaar

In de reeks:
Baantjer; 11
Genre:
Een Amsterdamse rechercheur stelt een onderzoek in naar de dood van een student, die wegens dronkenschap in de cel is beland en daar is overleden.
Titel
De Cock en de stervende wandelaar
Auteur
A.C. Baantjer
Taal
Nederlands
Editie
28
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
143 p.
ISBN
9789026127922 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Rechercheur De Cock wordt na een weekje vissen geconfronteerd met een gifzaak. Een student, opgepakt wegens (vermoede) dronkenschap, wordt 's ochtends dood aangetroffen in zijn cel. Na sectie blijkt de student niet dronken te zijn geweest, maar vergiftigd! Veel verhoren, verdachtmakingen en verrassende onthullingen volgen. Een eenvoudig verhaal, spelend in de binnenstad en op de Vrije Universiteit van Amsterdam. Pocketeditie met beletterde serie-omslag; normale druk, volle bladspiegel.

Over A.C. Baantjer

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Dijk, Hans van for Anefo

Albert Cornelis (Appie) Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 29 augustus 2010) was een Nederlandse schrijver van detectiveromans tijdens en na een loopbaan als politieman.

Biografie

Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 ging hij werken bij de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd. Over die politieafdeling schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwde hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon Baantjer met zijn opleiding als rechercheur, waarna hij in 1955 terechtkwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Hij werkte daar 28 jaar, tot zijn pensionering in 1983. In 1959 schreef hij samen met collega Maurice van Dijk onder pseudoniem A.C.M. Baandijk zijn eerste boek 5×8 grijpt in dat een flop werd. Toen Baantjer in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool won hij een pr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties