Bib aan huis

Wat en voor wie?

Bib aan huis

Voor wie zich - tijdelijk of permanent - niet kan verplaatsen naar de bibliotheek, is dit dé oplossing. Laat boeken en andere materialen gratis thuis leveren door één van de Utopiavrijwilligers.

Niet iedereen kan zomaar even naar de bib gaan, zelfs al is er een afdeling in de buurt of zijn de openingsuren van de bibliotheek en de filialen nog zo interessant. Je verplaatsen is niet altijd simpel. Daarom is er Bib Aan Huis.
Dit aanbod is voor iedereen die tijdelijk of permanent minder mobiel is en zin heeft in een fijn boek, een leuke dvd, een ontspannend tijdschrift of muziek om even bij weg te dromen.

Eén keer per maand komt een vrijwilliger of een medewerker van de Stedelijke bibliotheek, bij jou over de vloer. Hij of zij haalt je oude materialen op om ze terug te brengen naar de bib en brengt je nieuwe materialen tot aan de voordeur. Dat kunnen boeken, dvd's, cd’s of zelfs tijdschriften zijn. Je bespreekt zelf met de vrijwilliger wat je voorkeuren zijn. En soms zijn verrassingen net het leukste deel van deze service.

Bang voor de kleine lettertjes? De bibliotheek heeft een ruim aanbod van films, televisieseries, luisterboeken, Daisy-luisterboeken en boeken met extra grote letters. Het volledige aanbod vind je terug op onze online catalogus.

Wat zijn de stappen?

Meer informatie? Aanvraag indienen?

Dat kan via:
- tel. 053 72 38 51 
info@utopia-aalst.be


--------------------------------

Gezocht: vrijwilligers!
Wil je mensen uit je buurt helpen aan materialen van de Stedelijke bibliotheek? Contacteer ons om te werken als vrijwilliger.

Je helpt graag mensen in je buurt die niet zo mobiel zijn? Perfect, de bib zoekt mensen zoals jij want de Stedelijke bibliotheek brengt de Bib Aan Huis. Het project is simpel: jij, als vrijwilliger, kiest één keer per maand enkele materialen uit bij de bib en brengt die vervolgens naar de persoon die je toegewezen werd. Daar haal je dan ook meteen eerder uitgeleende materialen op om terug in te leveren. Al vlug leer je een of meerdere mensen uit je buurt beter kennen en lever je op die manier een bijdrage aan een warmere samenleving.

De Utopiamedewerkers helpen je natuurlijk. Ze komen met jou samen voor een eerste bezoek bij de persoon die zelf niet naar de bibliotheek kan. Je krijgt ook een onkostenvergoeding voor eventuele verplaatsingskosten.

Praktisch: je stelt je kandidaat via info@utopia-aalst.be, vervolgens word je gecontacteerd door een van onze medewerkers. Het is uiteraard best mogelijk dat er in jouw buurt momenteel geen mensen wonen die gebruik wensen te maken van de Bib Aan Huis dienstverlening. We houden je naam in het achterhoofd en contacteren je bij een aanvraag. Het staat je op dat moment natuurlijk nog steeds vrij om al dan niet op de vraag in te gaan. Samen maken we van Aalst een warme(re) stad!